Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αυτογνωσία........(λέμε τώρα.) Εναλλακτικός τίτλος: Γράφοντας κάτι για να περάσει η ώρα...

Καμιά φορά που ξαναδιαβάζω όσα έχω γράψει, σκέφτομαι: "τι μαλακίες γράφεις και τα διαβάζει κόσμος...?" Κάποιος είχε πεί "αφού δεν είχες τίποτα να πείς, κύριε ποιητή, γιατί ενόχλησες τις λέξεις?"
Σου έχει συμβεί ποτέ να ξαναδιαβάζεις δικά σου πράγματα και να μην τα αναγνωρίζεις? Αν δεν είναι αυτο αρχή παράνοιας, τότε τι άλλο μπορεί να είναι? Υποθέτω πως είναι φυσιολογικό το μυαλό να στροφάρει περίεργα καμιά φορά, και το υποθέτω αυτό επειδή με συμφέρει... Εξάλλου, όπως είπαμε και παραπάνω, σε άλλο post, είναι κακή αρχη να σκέφτεσαι ασχημα πράγματα για τον εαυτό σου. Και σίγουρα δεν λογαριάζεται σαν αυτο-κοπλιμάν να θεωρείς τον εαυτό σου παρανοικό. Αρκεί να μην φτάσεις και στο άλλο άκρο: Να καβαλάς δηλαδή καλάμια... (Κάτι μου λέει πως αυτό το post θα καταντήσει κάψιμο...) Κάτι που είχα σκεφτεί να κάνω κάποτε αν καταλάβω πως πάω να καβαλήσω καλάμι, είναι να φτιάξω μια λίστα με κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς μου που πιστεύω πως είναι αξιόλογα,όπως για παράγειγμα η τιμιότητα, η ευγένεια κτλ. Αυτά δεν θα με άφηναν, λογικά, να καβαλήσω καλάμι. Για κανέναν λόγο. Ο τίτλος αυτής της λίστας θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:
" Τα αξιόλογα στοιχεία της προσωπικότητάς μου, που ποτέ δεν θα ξεχάσω ή θα απαρνηθώ, όσο καταπληκτική και αν μπώ στον πειρασμό να με θεωρήσω. " Δεν την έχω συντάξει βέβαια ακόμα, γιατί νομίζω πως κρατιέμαι καλά. Καλά, θα είμαι honest. Δεν τα έχω γράψει ακόμα γιατί το είχα ξεχάσει εντελώς, και το θυμήθηκα εντελώς τυχαία ξεκινόντας να γράφω όλα αυτά εδώ.. Μεταξύ μας ειλικρίνεια ε? Ούτε και σύ έχεις κάνει κάτι τέτοιο και το ξέρω. Συνήθως κάτι τέτοια μένουν πάντα θεωρητικά. Έχουμε τόση εμπιστοσύνη στον εαυτούλη μας που σιγά μην κάτσουμε τώρα σαν παιδάκια να γράφουμε "μην γίνεις ψώνιο, είναι κακό" χαχαχα
Το ζουμί είναι πως πρέπει να βρούμε τη ωριμότητα να ανΑγνωρίσουμε στον εαυτό μας τόσο τα καλά, όσο και τα κακά κομμάτια που τον συνθέτουν. Και το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να τον απαλλάξουμε από τα κακά σκουλικάκια... Όλοι έχετε διαβάσει αποφθέγματα σοφών ανθρώπων. Και ναι, τι καλοί άνθρωποι που θα γινομασταν αν ακολουθούσαμε όλα όσα λένε! Αλλά οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε : τι καλά που τα λέει! και ώς εκεί... Mετά συνεχίζουμε να κάνουμε ότι κάναμε και πρίν :-) Όλα good ρε μη σκάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου